konnekor, lámpa

Kisebb villanyszerelési munkák

Lakásunkban, házunkban, irodánkban gyakran előfordul apróbb villanyszerelési munka ami szerszámozottság, szaktudás, vagy idő hiányában nem végezzük el mi magunk. Azon túl, hogy elvileg házilag villanytszerelni nem szabadna. 🙂

Ilyen lehet csillár, mennyezeti lámpa, oldalfali lámpa, falikar felszerelése. Ez nyilván csak akkor lehetséges, ha a szükséges vezetékek ott vannak. Amennyiben nincs, úgy egy kapcsolható kiállást kell kialakítani.

Lámpa áthelyezése is előfordulhat. Gyakori probléma, hogy csak 40-50 centit kell csak áthelyezni, mert egy szekrénynek útban van a meglévő helyen. De ugyan így konnektor, dugalj vagy kapcsoló áthelyezése is igényként merülhet fel. Akár a fal túloldalára is. Nyilván a két pont között elektromos összeköttetésre lesz szükség. Ez történhet kábelcsatornában vagy bevésve. Műszakilag mindegy.

Gyakori kérés, hogy az internet szolgáltató (digi, upc, vodafone) kér plusz konektort a bejárati ajtó környékére a modemhez, routerhez. Ennek a kivitelezése általában nem bonyolult. Ilyenkor érdemes azonban már legalább egy dupla dugalj szerelése.

Felújításnál a másik nagyon jellemző kérés, hogy a konyhába plusz konnektorok, dugaljak kialakítása. A plusz elektromos fogyasztóknak újabb kiállások.

konnekor, lámpa