Amperbővítés EON ELMŰ és MVM területen 2023-ban is.

Amperbővítés Teljesítménybővítés

2023 ban se állt be jelentős változás a teljesítménybővítés illetve az amperbővítés területén.

Az amperbővítés továbbra is 32 amperig hálózatfejlesztési díj nélkül megtehető. Igaz az eddigi 7500 forint körüli áramkorlátozó cseréje díj, körülbelül a duplája lett 14500 ft kb.

Az amperenkénti díj, ha mégis túllépnénk az össz 32 ampert 3900 Ft/ amper+áfa. Eon területen legálábbis ennyi, szerintem az ELMŰ nél is ennyi volt. Díjak pontosabban, bővebben.

Az esetleges szabványosítás lényegében most sem változott. Az esetek jó részében nem megúszható. Sokan mondják, hogy most cserélték a villanyórájukat, szóval biztos minden ok. Sajnos a kettő semmilyen összefüggésben sincs.

Itt tud ajánlatot kérni szabványosításra vagy ügyintézésre.

A munkavégzés műszaki tartalma kicsit változott csak. Viszont a szükséges anaygok ára, gyakorlatilag metöbbszöröződött sajnos.

Az ügymenet is szinte változatlan. Igény beadása. Ezt a regisztrált szerelő is tudja kezdeményezni meghatalmazással. Utána az elmű hálózat megküldi az igényre a választ MGT néven (műszaki gazdasági tájékoztató). Csak ennek a papírnak a kézhezvétele uzán lehet munkát kezdeni. Ha a munka elkészült akkor tölthető ki a csatlakozási műszaki dokumentáció és kivitelezői nyilatkozat. Ezt a két dokumentumot és az aláírt MGT-t kell visszaküldeni az EON-nak. A meghatározott díjakat is ekkor lehet befizetni az EON felé. Ezután kapunk egy szerződésmódosítást az új amper értékkel. Ha ez is megvan. Az áramkorlátozó cserjére ad megbizást a saját alvállalkozójának az EON. Ezzel nincs dolgunk. Ekkor jön egy ELMŰs-nek látszó kolléga aki elvégzi a kismegszakító cseréjét. Visszaplombál és ellenőrzi a regisztrált szerelő munkáját.

Igazából a teljesítménybővítéshez vagy amperbővítéshez nem elegendő a regisztrált szerelő. Ajánlott szerelőnek is kell lennie. A kettő között a különbség, míg a regisztrált szerelő csak feszültségmentesített hálózaton szerelhet. Úgy az ajánlott szerelő feszültéség alatt is szerelhet. Tehát a regisztrált szerelő jellemzően csak új bekötésekhez végezhet munkát.

amperbővítés