Bejegyzések

konnekor, lámpa

Kisebb villanyszerelési munkák

Lakásunkban, házunkban, irodánkban gyakran előfordul apróbb villanyszerelési munka ami szerszámozottság, szaktudás, vagy idő hiányában nem végezzük el mi magunk. Azon túl, hogy elvileg házilag villanytszerelni nem szabadna. 🙂

Ilyen lehet csillár, mennyezeti lámpa, oldalfali lámpa, falikar felszerelése. Ez nyilván csak akkor lehetséges, ha a szükséges vezetékek ott vannak. Amennyiben nincs, úgy egy kapcsolható kiállást kell kialakítani. Elolvasom

Elektromos padlófűtés

Elektromos padlófűtés. Ezt a típust közvetlenül a laminált padló alá is lehet rakni. Tehát egy egyszerű felújításkor is elhelyezhető elektromos padlófűtés, nem kell szétverni a lakást/házat. Igaz csak 100w/nm ezért szerintem kizárólag ezzel befűteni egy szobát nem lehet, legalábbi átlagos hőszigetelés mellett. Azonban komfort érzetet jelentősen növeli ez a falyta elektromos padlófűtés. Gyerekszobába például nagyon jó, ahol a gyerekek a padlón játszanak. A rendszer lényeges elem a padlóba helyezett hőérzékelő, egy szonda. Ezzel lehet behatárolni a padló maximum hőmérsékletét. 29 foknál többet nem javasolnak laminált padló esetén. Néhány perc alatt már érezhető a felmelegedés a padlón. Ez a típus nem infra fűtőfilm. Ez valóban meleget állít elő egy ellenállás huzal segítségével. Az elektromos árnyékolása és földelése az infra fűtőfilmmel szemben megoldott. Azért nem azt írom, hogy jobb, meret az infra fűtőfilmnek semmilyen árnyékolása sincs, se földelése és ez komoly probléma.

Az elektromos padlófűtésnek célszerű saját áramkört kialakítani, közvetlenül a biztosítéktáblából. Ez javításkor illetve nyári lekapcsolásnál is jól jöhet, illetve a terhelés is indokolja általában.

Szintén ennek a gyártónak létezik 150w/nm-es elektromos padló fűtő szőnyege, ez aljzatbetonba vagy az aljatkiegyenlítőbe javasolt.

 

Mindkét típus fektetése és beüzemelése villanyszerelői feladat. Fektetés után és burkolás után is szigetelésellenállást kell mérni.

 

Villanyszerelési árak.

Gyakori kérdés, hogy mi mennyibe kerül. Árak! 🙂

Villanyszerelés árak.

Biztosítéktábla csere vagy más néven lakáselosztó cseréjének ára.

Villanytűzhely bekötésének ára.

Hibaelhárítási árak. Óradíj vagy egyszeri egy összegű díj?

 

Lakásfelújítás ára.

Nem négyzetméterre és nem is szerelvények száma (kiállások) szerint számolunk, hanem személyes felmérés után tudunk pontos árat adni.

Azonban a tapasztalat az, hogy nagyságrendileg egy 50 nm-es lakás/ház újra szerelése anyag és munkadíjjal. Átlagos igények esetén 350 eft -tól lehet számítani. Persze sok változó van ami az árat elmozdíthatja. Természetesen ez számlás ár, így a garancia miatt sem kell aggódni. Nem szeretnénk a legolcsóbbak lenni, remélem nem is vagyunk!

Teljesítménybővítés ára.

Visszakapcsolás ára.

Villanyszerelés árak.

Biztosítéktábla csere vagy más néven lakáselosztó cseréjének ára. 38 000 Ft-tól

Villanytűzhely bekötésének ára. 17 000 Ft-tól

Hibaelhárítási árak. 20 000 Ft-tól

Teljesítménybővítés ára, visszakapcsolás ára. Az ELMŰ-s aloldalunkon megtalálható.

Kiszállási díj nincsen!

Részleteket kolléganőnk tud mondani: 06 70 500 22 05

Inels épületautomatizálási rendszer a gyakorlatban.

INELS épületautomatizálási rendszerek kiépítése. Lakások, házak irodák részére. Ez a munka is villanyszerelő feladata, bár itt sokszor úgy látom, hogy informatikus szakember bevonása is szükséges lehet.

Az INELS márkanév alatt kerül forgalmazásra az ELKO EP cég termékei. Rádiófrekvenciás és BUS rendszerű kiépítésben.

Ma még egy szokványos lakásnál ritkán merül fel és még ritkábban kérnek okos otthon megvalósításokat. Inkább mindenki a hagyományos villanyszerelést választja. Egy szokványos lakás esetében nem is igazán tudok olyat írni, ami miatt elengedhetetlen lenne az okos otthon kivitelezése. Azonban látom, hogy hobbi szinten sokan próbálgatnak DIY megoldásokat pl: xiaomi. Tehát igény van az okos otthonra csaaaak minek is? Szedjük össze mi lehet egy átlagos lakásban amit akár INELS okos otthon által vezérelni/ellenőrizni lehetne: világítás (nem rossz, de van kb 5 helység? nincs sok értelme, és rengeteg gyártó lassan fillérkért kinál wifi-s és egyéb vezérlésű izzót, egyébként azon kívül, hogy ezek jópofák, nem sok hasznuk mert a különböző rendszerek között nem sok átjárás van így csak szigeteket fognak képezni), fűtés (ez már jó dolog lehet, ha a rendszer egyáltalán szabályozható zónánként, de egy lakásban nagy diferenciákra nincs igény), hűtés/klíma (ez nagyon jó lenne de a wifi-s klímák magukban tudják és eszük ágában egy külső rendserrel együtt dolgozni, bár megoldható), redőnyök, zsaluk, árnyékolók (redőny akad a lakások jó részén is, de a mozgatását programozni valamihez…?), öntözőrendszer (hát ez önmagáért beszél egy lakás esetében 🙂 ), riasztórendszer (ez szintén jó dolog, de itt a riasztórendszernek is „akarnia kell” hogy rendszerbe kössék), multimédia (ezen a fronton szerintem elég gyors a fejlődés, és az okos otthon gyártók nem is igazán tudnak beleszólni frappánsan, inkább csak egy felesleges technikai csavarnak érzem okos otthon alá rakni ezeket a dolgokat)

De ez a sok minden egy háznál már igen hasznos tud lenni. Abban az esetben, ha tényleg mindent integrál a villanyszerelő az okos otthon rendszerbe, nem csak kényelmi funkcióként kell rá tekinteni. Nagyon nagy fokú rugalmasságot ad. Kapcsolásokat bármikor megváltoztathatunk, kapcsolóknak teljesen más vagy akár több funkciót is adhatunk. Akár a kapu a kert világítással együt tud működni, vagy csak egy része. A fűtés rendszer érkezéshez, távozáshoz, időjáráshoz tud alkalmazkodni. Az árnyékolók, locsóló rendser az időjárás függvényében működik…

Hogy mind ez megéri e a többletköltséget? Egyelőre talán nem… De! Az újépítésű lakások(!) és házak már nem elhenyagolható része, valamilyen „okosítást” kap. Ezért pár év múlva a vásárlók a használt lakás paicon is találkozni fognak az okos otthon fogalmával és keresni is fogják. Ezért, ha az Ön villanyszerelője ma nem épít ki innovatív megoldásokat akkor ingatlan eladásnál hátrányba kerülhet. Mert előbb vagy utóbb minden ingatlant eladnak., még ha nem is ezért épül vagy újjul meg. És a villanyszerelést nem 1-2 évre készítik. Normális esetben 20-30 évre beruházás lehet.

 

iNELS BUS SYSTEM (3. generáció) tanúsítvány

OKTATÁS MEGNEVEZÉSE: Inels épületautomatizálási rendszer a gyakorlatban.

Ezennel igazoljuk, hogy: MAKÁCS GERGELY sikeresen elvégezte a az ELKO EP s. r. o. által gyártott és forgalmazott épületautomatizálási rendszer kezelésével és programozásával kapcsolatos szakoktatást, megismerkedett a termékek műszaki paramétereivel és azok felhasználási lehetőségeivel.

A tanúsítvány tulajdonosa egyúttal vállalja, hogy a rendszer telepítését a mindenkor érvényes műszaki előírásokat és vállalkozói etikával összhangban végzi, a gyártó által előírt műszaki paraméterek alapján.

Szárítógép a lakásban. Villanyszerelés szempontjából.

A szárítógéptől sokáig tartottunk, mint relatív ismeretlen elektromos fogyasztó.

Ennek már vége. Egy mai modern szárítógép 900 w körül fogyaszt óránként. Tehát külön áramkör nem indokolt a részére. 🙂

Villanytűzhely bekötése

Villanytűzhely bekötése.

Vállaljuk elektromos főzőlap, tűzhely akár indukciós, kerámialapos vagy hagyományos „rezsó” bekötését. Külön álló vagy beépíthető kivitelben is. Külön a főzőlap és külön a sütő bekötése is.

Jellemzően a bejelentés napján de legkésőbb három napon belül szoktunk taláni megfelelő időpontot.

Amennyiben előzőleg is elektromos tűzhely volt, úgy valószínűleg egyszerűen beköthető az új készülék is.

A bekötés szempontjából, nincs sok jelentősége, hogy a készülék (elektromos sütő/főzőlap) szabadonálló vagy beépíthető.

Továbbá az sem különösebben érdekes, hogy indukciós főzőlapról, vagy kerámialapos főzőlapról van szó.

Az elektromos sütő esetében lehet a készülék gyárilag dugvillás vagy csak kábeles ami közvetlenül beköthető. Az elektromos sütő mindkét esetben beköthető. Akár fali konnektorba, vagy lengő dugaljba. Ha ezek nincsenek kiépítve, az sem probléma, utólag kivitelezhető.

Ami érdekes az elektromos sütő, főzőlap bekötése esetében, hogy a készülékek milyen távol vannak a bekötési ponttól. Jellemzően 1 méteren belül vannak, de ez nem törvényszerű. Sőt előfordulhat, hogy a villanyfőzőlaptól a villanysütő egészen távol van. A készülékek beüzemelése ilyenkor sem lehetetlen. De mindenféle kép jelezni, kell már telfonban, hogy a megfelelő méretű kábeleket vigyem magammal.

Akár szabadon álló készülékről van szó, akár külön van a főzőlap és a sütő. Beépíthető sütő illetve főzőlap.

A bekötés szempontjából lényegtelen, hogy a főzőlap indukciós, vaslapos (rezsó) vagy kerámialapos.

A sütőknél előfordul, hogy közvetlen bekötésű vagy konektorba dugható.

Amennyiben még nem volt villanytűzhely az ingatlanban, úgy kell neki egy megfelelő betáplálás és esetleg teljesítmény bővítés az elmű-től. Mindkettőt tudjuk kivitelezni. Akár a szükséges ígénybejelentést is megtudjuk tenni az elmű eon felé. A villanytűzhelynek a betáplálás nyomvonala készülhet sűlyesztett (bevésett) kivitelben vagy falon kívül (kábelcsatornázva). Műszaki szempontból nincs jelentősége. Esztétikai különbség van csak. A falon kívül vezetett kábelezés némileg olcsóbb és gyorsabb, illetve nem keletkezik sitt. Továbbá nincsen vésési horony amit még vissza kellene javítani és festeni. Azonban ha a lakás, úgy is felújítás alatt/előtt áll úgy érdemesebb a vését választani.

Az alábbi elektromos sütőket illetve főzőlapok bekötését biztosan vállaljuk:

Amennyiben van garancia levél azt kitöltjük pecsételjük. Amennyiben nincsen, úgy a számlán tüntetjük fel részletesen az elektromos sütőt illetve elektromos főzőlapot.

whirlpool, bosch, ariston, beko, aeg, amica, candy, electrolux, gorenje, samsung, mora, zanussi, hausmeister, ikea

Szabadon álló tűzhelyek: https://edigital.hu/haztartas-otthon-lampa/tuzhely-paraelszivo/tuzhely-c1935      https://www.markabolt.hu/tuzhely/

Tovább infó

Még infó

Beépíthető főzőlap: https://www.markabolt.hu/fozolap/

Beépíthető sütő: https://www.markabolt.hu/suto/

Ikeás főzőlapok: https://www.ikea.com/hu/hu/catalog/categories/departments/kitchen/20812/
Ikeás sütők: https://www.ikea.com/hu/hu/catalog/categories/departments/kitchen/20810/

 

villanyszerelő budapest, villanytűzhely bekötés, elmű eon regisztrált villanyszerelő, villanytűzhely bekötésének ára, mennyibe kerül egy villanytűzhely bekötése

villanyszerelő budapest, villanytűzhely bekötés, elmű eon regisztrált villanyszerelő, villanytűzhely bekötésének ára, mennyibe kerül egy villanytűzhely bekötése

villanyfőzőlap bekötése

Biztosítéktábla csere

Biztosítéktábla csere

Mikor érdemes a biztosítéktábla csere? Abban az esetben, ha még a betekerős rendszerű olvadóbetéteket látjuk benne. Amennyiben bővíteni szeretnénk a hálózatot. Ha sercegő hangot hallunk. Esetleg égett szagot érzünk, vagy látványosan szikrázik is.

Biztosítéktábla csere, lakáselosztó csere, elosztószekrény csere vagy ki tudja milyen neve van még 🙂

Régi olvadó betétes (betekerős biztosíték) elosztók cseréje. Bár előfordul, hogy már automat rendszerű elosztókból is cserére szorul egyik másik darab. Gyakran csak esztétikai okból cserélik. Sajnos ezekben az esetekben több értelme nincs is a beavatkozásnak, mivel az elektromos hálózat többi rész még úgyan úgy 50 éves marad, tehát ez önmagában azért nem gyógyszer az öreg hálózat felújítására. Tehát a biztosítéktábla csere fontos!

Lehetőség van az új biztosítéktáblába áramvédő kapcsoló beszerelsére is. Ezt hívják még fi relének és életvédelmi relének is.

Ennek egy régi hálózatra történő beépítése nem mindig jár egyből sikerrel. Nagyon gyakran egy hibakeresés következik a beépítés után. Nagyon rossz állapotú hálózatra lehetetlen a hibátlan múködést elérni, azobna az ilyen rossz állapotú hálózatokon már értelmetlen a javítgatás, teljes hálózat csere szükséges.

Új hálózat kiépítésnél az áramvédő kapcsoló természetesen már nem opció, hanem kötelező.

Az új biztosítéktáblába több korszerű elem is beépíthető. Bővíthetjük újabb áramkörökkel azaz további kismegszakítókat építhetünk bele. A már említett fi relé is beépíthető. Túlfezsültség levezetőt is építhetünk a korszerű biztosítéktáblába. Panellakásokba is lehet biztosítéktáblát cserélni.

Garanciával, számlával.

Kizárólag minőségi anyagokkal.

A biztosítéktábla cseréje alatt áramszünettel kell kalkulálni.

A hálózat minden elemével foglalkozni kell. Karbantartás! Biztosítéktábla csere.

Hívás most

https://www.sosvillany.hu/villanyszerelo-biztositektabla-csere/

Kapcsolat

 

 

 

 

Egy érdekes kapcsoló.

Egy érdekes kapcsoló akadt az utamba. 🙂

Aranyszínű, felülete üveg. Érintéssel kapcsolható.

3 különböző áramkört tud kapcsolni. Különleges vezetékezést nem igényel. Van egy távirányítója amivel szintén kapcsolható a hozzá kötött fogyasztó, jelen esetben egy lámpa. A távirányító többféle képpen is programozható.

Rábalux Alexis LED-es mennyezeti lámpa

Szerelvényezés

Szerelvényezés. Lámpák, kapcsolók, dugaljak felszerelése.

Az IKEA Storjorm tükör praktikus megoldás a fürdőszobában. Beépített világításával a tükörnél szükséges világosság szép megoldását nyújtja. A tükör függőlegesen és vízszintesen is felszerelhető.

A Rábalux  Alexis mennyezeti LED lámpák energiatakarékosak, modern megjelenésűek. Külön tetszik bennük, hogy a lámpatest sávjai forgathatóak, így a lámpákat kedvünkre formázhatjuk.

A Schneider Sedna szerelvényeket bátran ajánljuk minden háztartásba. Nem hivalkodó, letisztult formavilágú,

esztétikus. Minőségi termék, megbízhatóan működik.

Vállalom lámpák kapcsolók darab áron történő szerelését.

szerelvényezés, lámpák, kapcsolók, dugaljak felszerelése.

szerelvényezés, lámpák, kapcsolók dugaljak felszerelése, IKEA Storjorm tükör, Rábalux Alexis LED mennyezeti lámpa, Schneider Sedna szerelvények

kapcsolók és konnektorok minta bőröndje

Villanyszerelő Budapest. SOS.

Villanyszerelő Budapest!

Budapest minden kerületében vállalunk villanyszerelést. 1. kerület, 2. kerület, 3. kerület, 4. kerület, 5. kerület, 6. kerület, 7. kerület, 8. kerület, 9. kerület, 10. kerület, 11. kerület, 12. kerület, 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület, 17. kerület, 18. kerület, 19. kerület, 20. kerület, 22. kerület, 22. kerület, 23. kerület.

Gyors SOS hibaelhárítást.

Egyszerűbb villanyszerelési munkákat, úgy mint oldalfali lámpatestek, csillárok felszerelése. Kapcsolók, konnektorok cseréje áthelyezése.

Villanytűzhely bekötése, Főzőlap bekötése, Villanysütő bekötése. Indukciós főzőlap bekötése.

Készülékek bekötése. Elektromos sütő főzőlap bekötése, garancia érvényesítése. Szabadon álló villanytűzhelyek bekötése. Villanybojler elektromos bekötése. Vagy ezeknek betáplálás kiépítése. Kábelcsatornába vagy falba süllyesztve véséssel.

ELMŰ regisztrált munkavégzések. Teljesítmény bővítés, fázisszám változás, mérés áthelyezés, ideiglenes mérés építkezésre, visszakapcsolás előtti felülvizsgálat, mérőhely szabványosítás.

Elektromos hálózat felújítása. Régi épület villanyhálózatának korszerűsítése felújítása. Új hálózat kiépítése. Vezeték áthúzása amennyibe a meglévő védőcsövezés azt lehetővé teszi. Vagy akár sűlyesztett kábelezés.

SOS villanyszerelés, Villanyszerelő Budapest, Villanyszerelés budapest, Gyors villanyszerelő, Zárlatkeresés

 

Villanyszerelő I. kerület: Várkerület, Gellérthegy, Krisztinaváros, Tabán, Budai Vár, Víziváros

Villanyszerelő II.kerület: Adyliget, Budaliget, Csatárka, Erzsébetliget, Erzsébettelek, Felhévíz, Gercse, Hársakalja, Hárshegy, Hűvösvölgy, Kővár, Kurucles, Lipótmező, Máriaremete, Nyék, Országút, Pálvölgy, Pasarét, Pesthidegkút-Ófalu, Petneházyrét, Remetekertváros, Rézmál, Rózsadomb, Szemlőhegy, Széphalom, Szépilona, Szépvölgy, Törökvész, Újlak, Vérhalom, Víziváros, Zöldmál

Villanyszerelő III. kerület: Aquincum, Aranyhegy, Békásmegyer, Csillaghegy, Csúcshegy, Filatorigát, Hármashatárhegy, Kaszásdűlő, Mátyáshegy, Mocsárosdűlő, Óbuda, Óbudaisziget, Remetehegy, Rómaifürdő, Solymárvölgy, Táborhegy, Testvérhegy, Törökkő, Újlak, Ürömhegy

Villanyszerelő V. kerület: Belváros, Lipótváros

Villanyszerelő VI.kerület: Terézváros

Villanyszerelő VII. kerület: Erzsébetváros, Istvánmező

Villanyszerelő VIII. kerület: Istvánmező, Józsefváros, Kerepesdűlő, Tisztviselőtelep

Villanyszerelő IX. kerület: Ferencváros, Gubacsidűlő, József Attila lakótelep

Villanyszerelő X. kerület: Felsőrákos, Gyárdűlő, Keresztúridűlő, Kőbánya-Kertváros, Kúttó, Laposdűlő, Ligettelek, Népliget, Óhegy, Téglagyárdűlő, Újhegy

Villanyszerelő XI. kerület: Albertfalva, Dobogó, Gazdagrét, Gellérthegy, Hosszúrét, Kamaraerdő, Kelenföld, Kelenvölgy, Kőérberek, Lágymányos, Madárhegy, Őrmező, Örsöd, Péterhegy, Pösingermajor, Sasad, Sashegy, Spanyolrét, Szentimre város, Tabán

Villanyszerelő XII. kerület: Budakeszierdő, Csillebérc, Farkasrét, Farkasvölgy, Istenhegy, Jánoshegy, Kissvábhegy, Krisztinaváros, Kútvölgy, Magasút, Mártonhegy, Németvölgy, Orbánhegy, Sashegy, Svábhegy, Széchenyihegy, Virányos, Zugliget
Villanyszerelő XIII. kerület: Angyalföld, Margitsziget, Népsziget, Újlipótváros, Vizafogó
Villanyszerelő XIV. kerület: Zugló, Alsórákos, Herminamező, Istvánmező, Kiszugló, Nagyzugló, Rákosfalva, Törökőr, Városliget
Villanyszerelő XV. kerület: Pestújhely, Rákospalota, Újpalota
Villanyszerelő XVI. kerület: Árpádföld, Cinkota, Mátyásföld, Rákosszentmihály, Sashalom
Villanyszerelő XVIII. kerület: Pestszentlőrinc, Pestszentimre, Alacskai úti lakótelep, Almáskert, Bélatelep, Belsőmajor, Bókaytelep, Erdőskert, Erzsébettelep, Ferihegy, Ganzkertváros, Ganztelep, Gloriett-telep, Halmierdő, Havanna-telep, Kossuth Ferenc-telep, Lakatostelep, Liptáktelep, Lónyaytelep, Miklóstelep, Rendessytelep, Szemeretelep, Szent Imre-kertváros, Szent Lőrinc-telep, Újpéteritelep
Villanyszerelő XIX. kerület: Kispest, Wekerletelep
Villanyszerelő XX. kerület: Gubacsipuszta, Kossuthfalva, Pacsirtatelep, Pesterzsébet, Pesterzsébet-Szabótelep
Villanyszerelő XXI. kerület: Csepel, Csepel-Belváros, Csepel-Kertváros, Csepel-Ófalu, Csepel-Rózsadomb, Csepel-Szabótelep, Csillagtelep, Erdőalja, Erdősor, Gyártelep, Háros, Királyerdő, Királymajor, Szigetcsúcs
Villanyszerelő XXIII. kerület: Millenniumtelep, Soroksár, Soroksár-Újtelep
Villanyszerelő 1 ker, Villanyszerelő 2 ker, Villanyszerelő 3 ker, Villanyszerelő 4 ker, Villanyszerelő 5 ker, Villanyszerelő 6 ker, Villanyszerelő 7 ker, Villanyszerelő 8 ker, Villanyszerelő 9 ker, Villanyszerelő 10 ker, Villanyszerelő 11 ker, Villanyszerelő 12 ker, Villanyszerelő 13 ker, Villanyszerelő 14 ker, Villanyszerelő 15 ker, Villanyszerelő 16 ker, Villanyszerelő 17 ker, Villanyszerelő 18 ker, Villanyszerelő 19 ker, Villanyszerelő 20 ker, Villanyszerelő 21 ker, Villanyszerelő 22 ker, Villanyszerelő 23 ker

Gyors SOS hibaelhárítást.

Egyszerűbb villanyszerelési munkákat, úgy mint oldalfali lámpatestek, csillárok felszerelése. Kapcsolók, konnektorok cseréje áthelyezése.

Villanytűzhely bekötése, Főzőlap bekötése, Villanysütő bekötése. Készülékek bekötése. Elektromos sütő főzőlap bekötése, garancia érvényesítése. Szabadon álló villanytűzhelyek bekötése. Villanybojler elektromos bekötése. Vagy ezeknek betáplálás kiépítése. Kábelcsatornába vagy falba süllyesztve véséssel.

ELMŰ regisztrált munkavégzések. Teljesítmény bővítés, fázisszám változás, mérés áthelyezés, ideiglenes mérés építkezésre, visszakapcsolás előtti felülvizsgálat, mérőhely szabványosítás.

Elektromos hálózat felújítása. Régi épület villanyhálózatának korszerűsítése felújítása. Új hálózat kiépítése. Vezeték áthúzása amennyibe a meglévő védőcsövezés azt lehetővé teszi. Vagy akár sűlyesztett kábelezés.

SOS villanyszerelés, Villanyszerelő Budapest, Villanyszerelés budapest, Gyors villanyszerelő, Zárlatkeresés