Bejegyzés

Hibakeresés, hibaelhárítás.

Egy ilyen egyszerű probléma miatt nincs világítás egy egész lépcsőházban. Ez is megelőzhető lett volna, szakszerű kiépítéssel és karbantartással. Igaz több gond is adódott itt ezen kívül. Először is 100 wattos izzó volt a lámpatestben. Egyébként a lámpa leírása szerint ez megengedett volt, de a tapasztalat szerin ezt egy lámpa se bírja túl sokáig. 100 wattos izzót már egyre nehezebb ebszerezni így ezzen már nem kell aggódni. A lámpa betáplálása is több szempntból is hibásan volt kivitelezve. Pl: Túl vékony vezetékek és azok is szakszerűtlenül bekötve, ez is okozhatott már magában túlmelegedést. A lámpatest is roszállapotú, revült volt. A lépcsőházi automata meghibásodása miatt, folyamatosan világítottak a lámpák ez is közrejátszott a túlmelegedésben, majd a későbbi zárlatban. Szakszerű karbantartással megelőzhető lett volna.

Villanyszerelő Budapest.

Inels épületautomatizálási rendszer a gyakorlatban.

INELS épületautomatizálási rendszerek kiépítése. Lakások, házak irodák részére. Ez a munka is villanyszerelő feladata, bár itt sokszor úgy látom, hogy informatikus szakember bevonása is szükséges lehet.

Az INELS márkanév alatt kerül forgalmazásra az ELKO EP cég termékei. Rádiófrekvenciás és BUS rendszerű kiépítésben.

Ma még egy szokványos lakásnál ritkán merül fel és még ritkábban kérnek okos otthon megvalósításokat. Inkább mindenki a hagyományos villanyszerelést választja. Egy szokványos lakás esetében nem is igazán tudok olyat írni, ami miatt elengedhetetlen lenne az okos otthon kivitelezése. Azonban látom, hogy hobbi szinten sokan próbálgatnak DIY megoldásokat pl: xiaomi. Tehát igény van az okos otthonra csaaaak minek is? Szedjük össze mi lehet egy átlagos lakásban amit akár INELS okos otthon által vezérelni/ellenőrizni lehetne: világítás (nem rossz, de van kb 5 helység? nincs sok értelme, és rengeteg gyártó lassan fillérkért kinál wifi-s és egyéb vezérlésű izzót, egyébként azon kívül, hogy ezek jópofák, nem sok hasznuk mert a különböző rendszerek között nem sok átjárás van így csak szigeteket fognak képezni), fűtés (ez már jó dolog lehet, ha a rendszer egyáltalán szabályozható zónánként, de egy lakásban nagy diferenciákra nincs igény), hűtés/klíma (ez nagyon jó lenne de a wifi-s klímák magukban tudják és eszük ágában egy külső rendserrel együtt dolgozni, bár megoldható), redőnyök, zsaluk, árnyékolók (redőny akad a lakások jó részén is, de a mozgatását programozni valamihez…?), öntözőrendszer (hát ez önmagáért beszél egy lakás esetében 🙂 ), riasztórendszer (ez szintén jó dolog, de itt a riasztórendszernek is “akarnia kell” hogy rendszerbe kössék), multimédia (ezen a fronton szerintem elég gyors a fejlődés, és az okos otthon gyártók nem is igazán tudnak beleszólni frappánsan, inkább csak egy felesleges technikai csavarnak érzem okos otthon alá rakni ezeket a dolgokat)

De ez a sok minden egy háznál már igen hasznos tud lenni. Abban az esetben, ha tényleg mindent integrál a villanyszerelő az okos otthon rendszerbe, nem csak kényelmi funkcióként kell rá tekinteni. Nagyon nagy fokú rugalmasságot ad. Kapcsolásokat bármikor megváltoztathatunk, kapcsolóknak teljesen más vagy akár több funkciót is adhatunk. Akár a kapu a kert világítással együt tud működni, vagy csak egy része. A fűtés rendszer érkezéshez, távozáshoz, időjáráshoz tud alkalmazkodni. Az árnyékolók, locsóló rendser az időjárás függvényében működik…

Hogy mind ez megéri e a többletköltséget? Egyelőre talán nem… De! Az újépítésű lakások(!) és házak már nem elhenyagolható része, valamilyen “okosítást” kap. Ezért pár év múlva a vásárlók a használt lakás paicon is találkozni fognak az okos otthon fogalmával és keresni is fogják. Ezért, ha az Ön villanyszerelője ma nem épít ki innovatív megoldásokat akkor ingatlan eladásnál hátrányba kerülhet. Mert előbb vagy utóbb minden ingatlant eladnak., még ha nem is ezért épül vagy újjul meg. És a villanyszerelést nem 1-2 évre készítik. Normális esetben 20-30 évre beruházás lehet.

 

iNELS BUS SYSTEM (3. generáció) tanúsítvány

OKTATÁS MEGNEVEZÉSE: Inels épületautomatizálási rendszer a gyakorlatban.

Ezennel igazoljuk, hogy: MAKÁCS GERGELY sikeresen elvégezte a az ELKO EP s. r. o. által gyártott és forgalmazott épületautomatizálási rendszer kezelésével és programozásával kapcsolatos szakoktatást, megismerkedett a termékek műszaki paramétereivel és azok felhasználási lehetőségeivel.

A tanúsítvány tulajdonosa egyúttal vállalja, hogy a rendszer telepítését a mindenkor érvényes műszaki előírásokat és vállalkozói etikával összhangban végzi, a gyártó által előírt műszaki paraméterek alapján.

Egy érdekes kapcsoló.

Egy érdekes kapcsoló akadt az utamba. 🙂

Aranyszínű, felülete üveg. Érintéssel kapcsolható.

3 különböző áramkört tud kapcsolni. Különleges vezetékezést nem igényel. Van egy távirányítója amivel szintén kapcsolható a hozzá kötött fogyasztó, jelen esetben egy lámpa. A távirányító többféle képpen is programozható.

Rábalux Alexis LED-es mennyezeti lámpa

Szerelvényezés

Szerelvényezés. Lámpák, kapcsolók, dugaljak felszerelése.

Az IKEA Storjorm tükör praktikus megoldás a fürdőszobában. Beépített világításával a tükörnél szükséges világosság szép megoldását nyújtja. A tükör függőlegesen és vízszintesen is felszerelhető.

A Rábalux  Alexis mennyezeti LED lámpák energiatakarékosak, modern megjelenésűek. Külön tetszik bennük, hogy a lámpatest sávjai forgathatóak, így a lámpákat kedvünkre formázhatjuk.

A Schneider Sedna szerelvényeket bátran ajánljuk minden háztartásba. Nem hivalkodó, letisztult formavilágú,

esztétikus. Minőségi termék, megbízhatóan működik.

Vállalom lámpák kapcsolók darab áron történő szerelését.

szerelvényezés, lámpák, kapcsolók, dugaljak felszerelése.

szerelvényezés, lámpák, kapcsolók dugaljak felszerelése, IKEA Storjorm tükör, Rábalux Alexis LED mennyezeti lámpa, Schneider Sedna szerelvények

porszívó feltét fúrógépre

Porszegény munkavégzés.

Nem egyszerű a porszegény munkavégzés, ha azt szeretnénk, hogy hatékony is legyen. Vagy nagyon lassú, vagy mégis mindenhol por lesz. Vagy mindkettő 
Mindenféle jónak tűnő technikát kipróbálunk, hátha valamelyik beválik. A három típusból már csak lesz egy elfogadható.
Egy elkészült ingatlannál, a szerelvényezés idején már senki se nézi jó szemmel, ha a lámpák felfúrásánál mindenhol száll a por.